Részvétel a Zöldgömb Fesztiválon (2017) – ZÖLDGÖMB-díj

A pályázat célja:
A Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány, A Földgömb magazin és a Magyar Földrajzi Társaság 2017. október 14-én az Akváriumban rendezi meg az I. Zöldgömb Fesztivált (www.zoldgombfesztival.hu).
A rendezvény bemutatkozási lehetőséget biztosít olyan zöld kezdeményezések, közösségek és jógyakorlatok bemutatására, melyek célkitűzései a fenntarthatóságot tűzték zászlajukra.

A rendezvényen, e pályázat keretében kiválasztott projektek és szervezetek részvétele ingyenes.

Jelen pályázatra beérkezett pályamunkák egyúttal a kuratórium által alapított Zöldgömb-díj odaítélésének is alapjául szolgálnak. A díj rangjának megőrzése érdekében a kuratórium fenntartja a jogot, hogy csak abban az évben ítelje oda a díjat, amikor olyan tevékenységeket ismer meg, melyek példaértékű, kiemelkedő eredményeket tud felmutatni.

Támogatott pályázatok száma:
A rendezvényen előreláthatóan 10–15 projekt, illetve tevékenység bemutatkozására nyílik lehetőség. A részvétel költségeit a szervezők a szponzori támogatásokból, valamint pályázati forrásokból fedezik. A részvétel a nyertes pályázóknak ingyenes! 

Részvétel:
A támogatott projektek és szervezetek a rendezvényen standdal és/vagy előadási lehetőséggel vehetnek részt. A pályázat elbírálásánál fontos szempont az is, hogy a pályázó a projektet a közönség számára milyen formában tudja bemutatni (videofilm,  képanyag, előadás, játék a közönséggel, a tevékenységhez kapcsolódó tárgyak).

A támogatás formája:
A támogatás természetben valósul meg. A támogatott projekteknek és szervezeteknek a rendezvényen való részvételért nem kell sem regisztrációs, sem kiállítói, sem előadói díjat fizetnie. A támogatott pályázati nyertesek részére biztosítjuk a standot, a technikai felszerelést a projekt bemutatásához, valamint az előadás megtartásához szükséges helyszínt és technikai felszereléseket – igények egyeztetése alapján. A támogatott projektek bekerülnek a rendezvény programfüzetébe, valamint médiakommunikációjába. A Zöldgömb-díjat elnyerő pályázó kiemelt helyet kap a rendezvény utólagos sajtókommunikációjában.

A pályázat elbírálása:
A pályázatok értékelését a Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány kuratóriuma végzi szakértők bevonásával.  

Kiválasztási kritériumok:
A projekt vagy szervezet szakmai jelentősége, eredményessége, egyedisége, úttörő-jellege. A kiválasztásnál fontos szerepet játszik, hogy az adott pályázó mennyire tudja érdekesen bemutatni tevékenységét a nagyközönség számára. A szakmai elbírálás során előnyben részesülnek azok a tevékenységek és szervezetek, melyek közérthetően, pozitív üzeneteken keresztül, kisléptékű megoldási javaslatokkal szolgálják a környezetvédelmet és fenntarthatóságot.

A pályázat tartalma:

  • A pályázó szervezet adatait (nevét, címét, elérhetőségeit, stb.)
  • A projekt vagy tevékenység rövid leírását (célkitűzés, helyszín, időpont)
  • A pályázóval együttműködő partnerek adatait, amennyiben voltak
  • Jelentőségét, eredményeit
  • A rendezvényen való tervezett megjelenés formáját

A pályázat terjedelme minimum 1, maximum 3 A4 oldal.

Pályázni a mellékelt adatlapon lehet.

A pályázat benyújtásának helye és határideje:

A pályázatokat A Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítványnak e-mailben kell benyújtani az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre!
A pályázatok beérkezésének határideje: 2017. augusztus 15.

Döntés: 2017. szeptember 1.

A FÖLDGÖMB AZ EXPEDÍCIÓS KUTATÁSÉRT ALAPÍTVÁNY

Székhely: 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.
Adószám: 18200267-1-42
Bankszámlaszám: MAGNET Bank – 16200120-18539680
Törvényszéki nyilvántartási szám: 10.812
Nyilvántartásba vételi bejegyző végzés száma: 16Pk. 60189/2009/2

Adatvédelmi nyilatkozat

Kapcsolat

© A Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány