Sajtóközlemények

osi attila mfn2 2016

2016. május 21-én, a Felfedezők Napján negyedik alkalommal adta át alapítványunk a Magyar Felfedező Nagydíjat. Az elismerést idén Ősi Attilának, őslénytani feltáró munkájáért, a hazai dinoszauruszkutatásban tett nemzetközi jelentőségű felfedezéseiért és kimagasló csapatépítő, kutatásszervező tevékenysége elismeréseként ítélte oda.

felfedezo nagydij

2015. május 9-én, a Felfedezők Napján harmadik alkalommal adta át a Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány a Magyar Felfedező Nagydíjat. Az elismerést a kuratórium Sántha Istvánnak, nemzetközi hírű szibériai expedíciós tevékenysége, kulturális örökségfeltáró munkája, a dél- és kelet-szibériai népek között végzett szociálantropológiai terepi kutatásai elismeréseként ítélte oda. Az oklevelet Dr. Török Ádám, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkára és Dr. Nagy Balázs a Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány kuratóriumának elnöke adta át.

irimias sajtoanyag

2014. május 17-én, a Felfedezők Napján ismét átadta a Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány a Magyar Felfedező Nagydíjat. Az elismerést a kuratórium Irimiás Balázsnak, a Csoma Szobája Alapítvány vezetőjének ítélte oda nemzetközi hírű expedíciós feltáró, kulturális örökségmegőrző és értékteremtő himalájai munkája elismeréseként. Az oklevelet Dr. Nagy Balázs, az alapítvány kuratóriumának elnöke és Dr. Mari László a Magyar Földrajzi Társaság főtitkára adta át.

barlang

A tavalyi óriási siker után 2014. május 17-én, a Millenáris Parkban, immár második alkalommal nyitja meg kapuit a Felfedezők Napja A FÖLDGÖMB magazin és a Magyar Földrajzi Társaság szervezésében. Ebben az esztendőben a barlangkutatás áll a rendezvény középpontjában. A Kutatóexpedíciók Fesztiválján biológus, antropológus, klímakutató, vulkanológus, geográfus, régész és még számtalan tudományág kutatói hozzák testközelbe eredményeiket, a terepi kutatás világát. A látogatók a rendezvény elő­adá­sain, mini kiállításain keresztül pillanthatnak be munkájukba, mód­szereikbe és megismerkedhetnek a felfedezők eszköztárával is.

osi attilaAhol az Erő, a Kitartás és a Tudomány találkozik: 2013. május 11-én a Millenáris Parkban első alkalommal rendezi meg a Felfedezők Napját A Földgömb magazin és a Magyar Földrajzi Társaság, melynek fókuszában idén a Mars-kutatás áll. A Kutatóexpedíciók Fesztiválján szakemberek hozzák testközelbe eredményeiket, a terepi kutatás világát. A látogatók a rendezvény elő­adá­sain, látványos bemutatóin, mini kiállításain keresztül pillanthatnak be munkájukba, mód­szereikbe és megismerkedhetnek a felfedezők eszköztárával is.

gortani 04A 2013. május 11-én, Felfedezők Napján A Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány először adta át a Magyar Felfedező Nagydíjat. A díjat a szakmai zsűri a beérkezett pályázatok közül Börcsök Péternek, a Gortani Expedíció vezetőjének, nemzetközi hírű expedíciós feltárómunkája elismerseként ítélte oda, idén első alkalommal. Az oklevelet és a vele járó jutalmat Dr. Németh Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkára adta át. A díjátadót megelőzően Dr. Nagy Balázs a Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány kuratóriumának elnöke bemutatta a másik esélyes, szintén komoly tudományos eredményeket elért, Ősi Attila vezette Magyar Dinoszaurusz-kutató Expedíciót is. Az alapítvány a Magyar Felfedező Nagydíjat elnyert pályázóval 3 éves támogatási szerződést köt, melynek keretében segíti a kutatómunka folytatását, valamint annak megismertetését a nagyközönséggel.

A FÖLDGÖMB AZ EXPEDÍCIÓS KUTATÁSÉRT ALAPÍTVÁNY

Székhely: 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.
Adószám: 18200267-1-42
Bankszámlaszám: MAGNET Bank – 16200120-18539680
Törvényszéki nyilvántartási szám: 10.812
Nyilvántartásba vételi bejegyző végzés száma: 16Pk. 60189/2009/2

Adatvédelmi nyilatkozat

Kapcsolat

© A Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány