Felfedezők Napja pályázat 2013

A pályázat célja:

A Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány, A Földgömb magazin és a Magyar Földrajzi Társaság 2013. május 11-én a Millenáris D. csarnokában rendezi meg Felfedezők Napja címmel a Kutatóexpedíciók Fesztiválkonferenciáját. A rendezvény bemutatkozási lehetőséget biztosít a sikerrel lezajlott kutatóexpedíciók számára a széles közönség, lehetséges szponzorok, valamint a sajtó irányába. A rendezvényen e pályázat keretében kiválasztott kutatóexpedíciók részvétele ingyenes. A rendezvényen egyúttal átadjuk az Év Expedíciós Felfedezője-díjat is. A díjazottat a pályázaton induló expedíciók vezetői közül választja ki a szakmai zsűri.

Támogatott pályázatok száma:

A rendezvényen előreláthatóan 10-15 expedíció bemutatkozására nyílik lehetőség. A részvétel költségeit a szervezők a szponzori támogatásokból, valamint pályázati forrásokból fedezik. A legjobb pályázatot benyújtó expedíció vezetője egyúttal átveheti a Magyar Felfedező Nagydíjat is!

Részvétel:

A támogatott expedíciók a rendezvényen standdal, valamint előadási lehetőséggel vehetnek részt. A pályázat elbírálásánál fontos szempont az is, hogy a pályázó a projektet a közönség számára milyen formában tudja bemutatni (videofilm,  képanyag, előadás, játék a közönséggel, az expedícióhoz kapcsolódó tárgyak).

A támogatás formája:

A támogatás természetben valósul meg. A támogatott expedíciónak a rendezvényen való részvételért nem kell sem regisztrációs, sem kiállítói, sem előadói díjat fizetnie. A támogatott epedíciók részére biztosítjuk a standot (igények egyeztetése alapján), a technikai felszerelést a projekt bemutatásához, valamint az előadás megtartásához szükséges helyszínt és technikai felszereléseket. A támogatott projektek bekerülnek a rendezvény programfüzetébe, valamint médiakommunikációjába. Az legkiemelkedőbb pályázatot benyújtó expedíció vezetője ezen felül az Év Expedíciós Felfedezője-díj elnyerésével pénzbeli és egyéb természetbeli díjazásban is részesül, melyet a rendezvény keretein belül adunk át.

A pályázat elbírálása:

A pályázatok értékelését a Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány a rendezvény alkalmából felkért Szakmai Bizotsága végzi szakértők bevonásával.

Kiválasztási kritériumok:

Az expedíció szakmai jelentősége, eredményessége, egyedisége, úttörő-jellege. A kiválasztásnál fontos szerepet játszik, hogy az adott vállalkozás mennyire tudja érdekesen bemutatni tevékenységét a nagyközönség számára.

A pályázat tartalma:

  • A pályázó szervezet nevét, címét, elérhetőségeit
  • A munka rövid leírását (célkitűzés, helyszín, időpont)
  • Az expedíció résztvevőinek nevét, háttérintézményét, valamint tudományos fokozatát
  • Szakmai jelentőségét, eredményeit
  • A kutatásról megjelent publikációk listáját
  • A rendezvényen való tervezett megjelenés formáját (az expedícióbemutatás módját)

Pályázni az innen letölthető adatlapon lehet.

A pályázat benyújtásának helye és határideje:

A pályázatokat A Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítványnak címezve, 1 példányban, postai úton, vagy személyesen kell benyújtani!

A pályázatok beérkezésének határideje: 2013. március 5.

Cím: A Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány, 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.

A pályázattal kapcsolatosan információt kérhet telefonszámunkon: 1-231-4040, vagy e-mailben a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen

A FÖLDGÖMB AZ EXPEDÍCIÓS KUTATÁSÉRT ALAPÍTVÁNY

Székhely: 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.
Adószám: 18200267-1-42
Bankszámlaszám: MAGNET Bank – 16200120-18539680
Törvényszéki nyilvántartási szám: 10.812
Nyilvántartásba vételi bejegyző végzés száma: 16Pk. 60189/2009/2

Adatvédelmi nyilatkozat

Kapcsolat

© A Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány