5 éves a Felfedezők Napja – tortával ünnepeltünk

KAP 3437 torta

Az idei Felfedezők Napja immár az ötödik volt a sorban! Méltó ünneplést terveztünk hát: egy hatalmas tortával! Az édesség elfogyott, de a csillogás a gyerekek szemében megmaradt! Hiszen ragyogó tekintetű fiatalok látogatnak el sok ezren, immár ötödik éve a Felfedezők Napjára, melyért köszönet illet minden támogatónkat, szervezőt, önkéntest, résztvevő szervezetet, expedíciót, szakértőt és felkért előadót!

Ahol az Erő, a Kitartás és a Tudomány találkozik: 2017. április 29-én, a Millenáris Parkban ötödik alkalommal nyitotta meg kapuit a Felfedezők Napja A FÖLDGÖMB magazin és a Magyar Földrajzi Társaság szer­ve­zé­sében.

Középpontban a vízkincsünk

Az éltető víz alapvető lételemünk. Különösen érzékenyek vagyunk mennyiségére és minőségére is. Gyakran túl kevés (pusztító aszály), sokszor pedig túl sok (árvizek) van belőle. A Kárpát-medencében gazdag és stabil vízkinccsel számol­ha­tunk, ám még ez is meglepően könnyen sebezhető. De mi a helyzet a kevésbé szerencsés vagy épp kevésbé feltárt területek vizeivel? Honnan van ismeretünk a barlangrendszerek, a magashegyi tavak, vagy éppen a sarkvidékek vizéről (és jegéről)? Hogyan árulkodnak mindezek az átalakuló klímáról,  a változó kör­nye­zetről?  És a vizes közeghez kapcsolódva: kiket és miért késztet ma kalandos ku­ta­tásra és utazásra a folyók-tavak-tengerek világa? Ezekre a kérdésekre keressük a választ az V. Felfedezők Napján.

Olimpikonok, extrém utazók vizeink védelméért

A WWF Magyarország szervezésében egy kerekasztal beszélgetés tarkította a programot. A résztvevők a legkülönbözőbb módon kötődnek a vízhez, és arról beszéltek, hogyan alakult ki a kötődés, illetve mit jelent számunkra a fenntarthatóság. A WWF által moderált kerekasztal résztvevői voltak: Csipes Tamara olimpiai kajakozó, Policsányi István, az Ember expedíció szülő­atyja, Rakonczay Gábor világrekorder óceán-átszelő evezős, Hankó Ger­gely, a PET Kupa főszervezője, és Végvári Tamás, az Európát megkerülő kajak-kalandor.

A rendezvényről gazdag programjáról részletesen a Felfedezők Napja honlapján olvashat!

KAP 3215 kozonseg

KAP 3018 magyari

KAP 2837 szirmai

KAP 3634 arcfestes

KAP 3676 VR szemuveg

KAP 3703 legtornasz

A FÖLDGÖMB AZ EXPEDÍCIÓS KUTATÁSÉRT ALAPÍTVÁNY

Székhely: 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.
Adószám: 18200267-1-42
Bankszámlaszám: MAGNET Bank – 16200120-18539680
Törvényszéki nyilvántartási szám: 10.812
Nyilvántartásba vételi bejegyző végzés száma: 16Pk. 60189/2009/2

Adatvédelmi nyilatkozat

Kapcsolat

© A Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány