Az Alapítvány túl a negyedik földrajzversenyén

A Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány 2012-ben már negyedik alkalommal szervezte meg a Földgömb Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyt Bonyhádon. A megmérettetésre jelentkezhetett bármely magyarországi és határon túli középiskola kétfős csapata. A verseny feladatai alapvetően az általános és középiskolai tananyagra, aktuális hírekre és az általános műveltségre építettek. A verseny kiemelt témája ebben az évben a Bolygónk vizei témakör volt. A felkészülést a Földgömb magazinban, a témához kapcsolódó cikkek, írások megadásával segítettük.

 fg verseny nyomogombos fekvo tavoli

A versenyfelhívást még 2011. novemberében juttattuk el az iskoláknak, akik kétfős csapatokkal 2012. január 31-ig jelentkezhettek. Összesen 115 csapat regisztrált a felhívásra. 
Első körben teszteket töltöttek ki a diákok, majd a legtöbb pontszámot elért 16 csapat jutott tovább.
Március 23-án ismét a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium adott otthont a középdöntő lebonyolítására. Már hagyománynak számít, hogy a nagy múlttal és fantasztikus környezettel rendelkező iskola vállalja a nemzetközi verseny szervezését. A versenyfeladatokat készítő, valamint a vetélkedőt vezető tanár, Gruber László garancia volt a sikerre és a jó hangulatú verseny lebonyolítására.

fg verseny osztaly

A döntőre másnap, március 24-én került sor, ahova az írásbeli teszt alapján 8 csapat jutott be. A versenyt az Atacama Expedíció kutatói zsűrizték, akik éppen csak hazatértek a Föld legmagasabb vulkánján végzett állapotfelmérő és adatgyűjtő kutatóútjukról.

Ott a válasz!

A döntő feladatait a zsűri tagjaival együtt a csapatok felkészítő tanárai is végigizgulták, majd kialakultak a végleges helyezések. A dobogós helyezések eldöntése után a díjátadáson okleveleket és értékes ajándékokat kaptak a győztesek.

Az első helyezettek és tanáruk jutalma egy olaszországi utazás az Eupolisz utazási iroda jóvoltából. Sőt, a második helyzett is külföldre utazhat, számukra az STA Travel ajánlott fel egy csehországi utat.

Az Alapítvány figyelt arra is, hogy ne csak a diákok tehetségét díjazza, hanem a felkészítő pedagógusok munkáját is jutalmazza, illetve a középdöntőbe jutott összes csapatot kisebb ajándékban részesítse.

A győztesek: Leelőssy Ambrus, Prohászka Zoltán és tanáruk Bán Róbert. Piarista Gimnázium, Budapest


A diákok és tanárok véleménye szerint továbbra is a Földgömb Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny a legfelszabadultabb hangulatú és legkomolyabban díjazott középiskolai megmérettetés. Ehhez a sikerhez szponzoraink és Gruber László tanár úr is hozzájárult.
Köszönjük nekik !

A legjobbak eredményei:

Utoljára frissítve: 2013. október 11., péntek 21:07

A FÖLDGÖMB AZ EXPEDÍCIÓS KUTATÁSÉRT ALAPÍTVÁNY

Székhely: 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.
Adószám: 18200267-1-42
Bankszámlaszám: MAGNET Bank – 16200120-18539680
Törvényszéki nyilvántartási szám: 10.812
Nyilvántartásba vételi bejegyző végzés száma: 16Pk. 60189/2009/2

Adatvédelmi nyilatkozat

Kapcsolat

© A Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány